Gambar2 Sekitar Demo Down Mubarak di KL

February 4, 2011

0

Gambar2 sekitar demo pas solat jumaat tadi…aku tak berkesempatan nak turun, ada hal sket td.. ni hasil copy paste aku dari fB dan harakah daily….saksikan…      

Posted in: Uncategorized

Isu Nasionalisme: Tuan Guru Nik Abdul Aziz menjawab Tun Mahathir

February 3, 2011

0

Tempoh hari, di media massa telah kecoh satu isu bila mana Tun Mahathir mengatakan bahawa Tuan Guru Nik Abdul Aziz (Mursyidul Am PAS) dan Datuk Seri Anwar Ibrahim (Ketua Umum PKR) adalah merupakan punca perpecahan kaum melayu sekarang. Tun Mahathir juga menyarankan agar di ‘ketuk’ kepala Tuan Guru Nik Abdul Aziz dan Datuk Seri Anwar […]

Khalid Samad Berkata…

February 2, 2011

0

terbaca satu artikel best dari Malaysia Kini…   Ahli parlimen PAS Shah Alam Khalid Samad berkata parti Islam itu lebih suka bekerjasama dengan kumpulan ‘berakhlak mulia’ dalam DAP dan PKR berbanding golongan Islam dalam Umno. “Umno ajak PAS kerjasama kerana kedua-duanya parti Melayumacam orang Melayu Islam yang ajak kita pergi pub untuk minum bir. “Tapi ada […]

Posted in: Uncategorized

Analisis Ringkas Taktik BN

January 29, 2011

0

Ni memang analisis ringkas, tak sempat nak catat analisis lengkap atau separa lengkap dek kesibukan kerja-kerja di sini   PRK Tenang: BN banyak menyerang peribadi Cikgu Mala, tapi tak mampu melawan kerana Cikgu Mala tiada masalah apa pun, sebaliknya tohmahan dari UMNO dan sekutunya kembali memakan diri mereka sendiri, umpama meludah ke langit, akhirnya jatuh […]

PRK Tenang: Cikgu Mala (PAS) vs Tok Ai (UMNO)

January 28, 2011

0

Worth to read… mStar: Adakah anda mempunyai blog atau akaun laman web sosial seperti Facebook? Tok Ai: Saya tidak mempunyai blog, tetapi saya mempunyai akaun Facebook untuk berhubung dengan rakan-rakan saya sejak enam bulan yang lalu. Cikgu Mala: Saya ada laman blog dan akaun Facebook. Saya akan menghabiskan masa sekurang-kurangnya setengah jam untuk mengemaskini medium […]

Cikgu Mala yang Tenang

January 26, 2011

0

      dan last sekali….     (credit to wargamarhaen for all the pic)    

Video Cikgu Mala…Jeng3…

January 26, 2011

0

 

Kawan BN yang bernama BU

January 25, 2011

0

Sekarang ni tengah layan satu drama negeri sembilan di Tv2. Much more better than the Tv9’s drama. Teringat pula sorang rakan dari N9 yang kini sedang berehat setelah penat melunaskan tugasnya di KL sebagai Civil Engineer. Sebut pasal drama, aku nak cerita satu benda pasal TV. Tadi lepas solat maghrib, aku gi teman kawan aku […]

Tenang Tenang Aja…

January 25, 2011

0

First sekali aku nak kata wordpress pada masa ini agak menyusahkan aku, maklumlah dah lama tak ber blog… kali ni nak sentuh isu tenang   Bila melihat pelbagai serangan dan tohmahan yang di lancarkan oleh pihak BN dan konco-konconya, nyata ia memberikan kerosakan kepada BN itu sendiri. Sebagai contoh isu salam yang di uar-uarkan oleh […]

I’m back

January 18, 2011

0

salam/hi, this is my first post after 3-4 months…quite a long… I’ve experienced a lot…and its worth to share..one of my friends asked me to post/write a travelogue, for me to share my experiences for these few days.. it’s a great experience… And one more thing, I’ll show how ‘evil’ the Barisan Nasional at Sabah/Sarawak […]

Posted in: Uncategorized

PRK: Gula-gula di Galas dan Batu Sapi?

October 26, 2010

5

Makan tengahari bersama-sama dengan sahabat-sahabat sekelas merupakan salah satu dari aktiviti yang sangat menyeronokkan, lebih-lebih lagi setelah habis kelas. Banyak perkara yang boleh dibincangkan, dikongsi, dan banyak lagi. Dari sekecil-kecil perkara seperti lauk pauk hingga sebesar-besar perkara seperti isu keagamaan dan nasional. “Jul, ko udah mbaca berita ari ani ka? meliat ko pasal wifi di […]

Lawak lucah?

October 24, 2010

3

    Nasi Lemak. Jika dilihat sekali imbas, tiada apa yang menarik pada nasi lemak. Ianya tidak lain hanya dikenali sebagai salah satu dari makanan tradisi sarapan pagi, yang kebiasaanya terdiri dari nasi yang berlemak, sedikit sambal ikan bilis, beberapa hiris timun dan setengah biji telur ayam. Untuk versi special pula ada tambahan seketul ayam. […]

Ulama Muda menyebelahi DS Rosmah berkenaan dengan IFF?

October 23, 2010

4

Post saya yg terdahulu adalah berkenaan dengan IFF (Islami Fashion Festival) yang mencetuskan kontroversi serta mengguris hati umat Islam (yang betul2 Islam). Umum kita ketahui yang Datin Seri Rosmah Mansor (DS Rosmah) merupakan penaung bagi festival tersebut. Walaupun pada namanya tertera perkataan ISLAMIC namun bagi saya ianya tidak lebih dari label semata-mata, jika dilihat pada […]

Attention UTP Students

October 22, 2010

0

(taken from my FB..FB..Facebook…aku ada facebook) FYI GUYS…

Calon PAS bagi PRK N 45 Galas, Kelantan

October 22, 2010

0

Dr Zulkefli Mohamad, seorang doktor perubatan telah di pilih sbg calon bagi PRK N45 Galas, yang di umumkan oleh TG Nik Abd Aziz pada malam tadi. BN pula akan mengumumkan calon nya pada hari ahad ni insya Allah.   tu jer…       sumber MK

Malaysia ku Negara Islam…konon-kononnya…

October 20, 2010

2

Baru balik dari solat asar…   sebelum solat asar, aku menghadiri majlis dean’s list award utk program PE…sempat minum 2 cawan air teh susu ke air milo (aku mcm tak dapat membezakan)..   sebelum majlis tu pulak, aku dengan rakan2 aku berhempas pulas buat well test design kat lab block 15, manual dan computer nyer […]

BACA LAGI: ni dari Tn Hj Md Noor Rosli

October 15, 2010

2

ni plak msg yg aku dapat, kat email, act semalam da, tp smlm da letih da..da la kene ngn tiau ngn sv pasal G&G nyer part utk FDP, tp takpe, aku redha jer, SV aku dpt phD utk geology, aku amek beberapa subjek jer…so mmg patut kene tiau…   tu citer lain, baca kat bawah […]

lambert?Hari ni

October 14, 2010

0

hari ini 14 Okt, dan hari ini juga di jadualkan konsert Adam Lambert Glam Nation Tour Live in Malaysia 2010 (live tu…~) Bagi aku takde masalah kalau sapa-sapa nak buat persembahan, buatlah, menyanyilah puas-puas, dah tu anak tekak kamu, kamu buat la apa kamu suka, at the end the Almighty will judge on whatever you’ve […]

BACA LAGI BUDAK UTP; kali ni dari anep plak…

October 13, 2010

2

kali ni dari ex pres aku plak…   layan~   Assalamualaikum wbt. / Salam Sejahtera, Merujuk kepada email dibawah. Warga UTP sedia maklum bahawa kita dikejutkan dengan rencana dari UTUSAN (10 Oktober 2010) mengenai Kreativiti Menipu, Tronoh jadi Toronto. Saya yakin dan percaya warga UTP sekalian tentu sekali tidak berpuas hati dengan keadaan yang berlaku. […]

Hukum Qisas? by Ust Din

October 11, 2010

0

hari ni rasa nak post something, tp malas nak berfikir apa yang nak di tulis sebab sekarang ni saya tgh allocate hampir keseluruhan dari bahagian otak saya utk di perah bagi menyetelkan FYP ngn FDP.. apa itu FYP? apa itu FDP? nanti la saya crita…cuma saya ada sesuatu yang menarik utk di kongsi bersama, ni […]