TGNA yang berbudi

Posted on May 3, 2010

0


Saya malas nak menulis dengan lebih lanjut berkenaan dengan isu ugut bunuh ke atas TGNA, saya hanya berharap agar Allah buka pintu hati orang tersebut, sebab tak elok mempermainkan ulama betul tak…ilmu TGNA berkenaan dengan Islam sangat mendalam jika di banding kan dengan kita. Mari kita baca satu tulisan berkenaan dengan respon balas TGNA terhadap ugutan tersebut.

Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata beliau tidak akan melayan sebarang kenyataan yang menyentuh isu peribadinya termasuk ugutan membunuh dilaporkan dalam laman sosial Facebook.

Mursyidul Am PAS itu juga tidak mempedulikan apa sahaja kenyataan yang dibangkitkan oleh pihak tertentu termasuk kenyataan bekas pegawai perhubungan awam Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK), Syed Azidi Syed Aziz yang juga penulis blog yang dikenali sebagai Kickdefella, lapor Bernama.

Ketika ditanya pemberita Nik Aziz hanya menyifatkan apa yang diperkatakan mengenainya berhubung kesemua isu itu tidak ada dalam pengetahuannya sama sekali.

“Saya tak ambil peduli (hal itu), saya anggap tak ada langsung (dalam kepala saya),” katanya kepada pemberita selepas menerima kunjungan kira-kira 50 anggota rombongan Koperasi Takaful Ibnu Al-‘Asr dari Thailand di kediaman rasminya di JKR 10, di Kota Bharu hari ini.

Semalam, Dewan Pemuda PAS Pusat membuat laporan polis berhubung kenyataan ugutan terhadap Nik Aziz itu.

Laporan polis itu dibuat oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat Nasrudin Hassa n Tantawi di Balai Polis Chow Kit, Kuala Lumpur. (sumber)

Advertisements