Siapa2 yang jumpa wallet sila inform tuannya…rujuk email berikut

Posted on May 7, 2010

0


Kebelakangan ini, banyak kes kehilangan barang, seolah2 menjadi trend bila memasuki musim final exam…

tak pasti sama ada akibat pelakuan jenayah yang berleluasa atau sikap cuai pemilik tersebut sendiri…

saya telah menerima beberapa email yang sama kebelakangan ini berkenaan dengan kehilangan wallet seorang budak foundation…berikut adalah email tersebut…

———- Forwarded message ———-
From: nurul hamizah
Date: 2010/5/6
Subject: [KPI_Jan2010] TOLONG
To:
Assalamualaikum w.b.t,

Di sini saya ingin memohon kerjasama kalian dalam menyebarkan berita berkenaan seorang sahabat ana yang kehilangan beg dompetnya yang berwrna pink ketika di Chancellor Complex. Kali terakhir beg dompet dilihat bersamanya ialah ketika di Undercroft. Laporan kepada security telahpun dibuat namun harap kalian yang membaca ini juga boleh saling membantu biarpun hanya sebaran melalui email. Tolonglah sahabat ini menyebarkan berita tentang kehilangan barang berharganya. Berikut adalah item-item yang hilang:-

1) Kad Pengenalan.
2) Kad Bank
3) Duit

Sesiapa yang ada maklumat mengenai perkara ini, boleh maklumkan kepada saya melalui email haniem.mohd@gmail.com atau adlinaramani@gmail.com.

* Sahabat ini bakal meninggalkan UTP esok petang untuk mendaftarkan diri di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia pada 22 Mei ini. Segala barang berikut amat penting untuk masa depannya…Harap ambil perhatian dan membantulah sedikit sebanyak.

Sekian, terima kasih.
diminta sahabat-sahabat utk bantu sebarkan email ini..terima kasih..semoga jasa baik kalian membantu sahabat kita akan mendapat ganjaran dari Allah..


Nurul Hamizah binti Sahat
Foundation First Semester
Information Communication & Technology
Universiti Teknologi Petronas

di harapkan agar sesiapa yang terjumpa wallet berserta isi nya, tolong kembalikan kepada tuannya, kerana saya yakin, semua itu amat penting kepada nya…kerana wallet saya juga pernah di curi…dan saya juga merasakan keperitan bila tiada IC, kad bank, duit dan segala benda penting….

sekian…

Ingat Allah, Insya Allah selamat…

Advertisements