Browsing All Posts filed under »Keluarga«

Lawak lucah?

October 24, 2010

3

    Nasi Lemak. Jika dilihat sekali imbas, tiada apa yang menarik pada nasi lemak. Ianya tidak lain hanya dikenali sebagai salah satu dari makanan tradisi sarapan pagi, yang kebiasaanya terdiri dari nasi yang berlemak, sedikit sambal ikan bilis, beberapa hiris timun dan setengah biji telur ayam. Untuk versi special pula ada tambahan seketul ayam. […]

Ulama Muda menyebelahi DS Rosmah berkenaan dengan IFF?

October 23, 2010

4

Post saya yg terdahulu adalah berkenaan dengan IFF (Islami Fashion Festival) yang mencetuskan kontroversi serta mengguris hati umat Islam (yang betul2 Islam). Umum kita ketahui yang Datin Seri Rosmah Mansor (DS Rosmah) merupakan penaung bagi festival tersebut. Walaupun pada namanya tertera perkataan ISLAMIC namun bagi saya ianya tidak lebih dari label semata-mata, jika dilihat pada […]

Malaysia ku Negara Islam…konon-kononnya…

October 20, 2010

2

Baru balik dari solat asar…   sebelum solat asar, aku menghadiri majlis dean’s list award utk program PE…sempat minum 2 cawan air teh susu ke air milo (aku mcm tak dapat membezakan)..   sebelum majlis tu pulak, aku dengan rakan2 aku berhempas pulas buat well test design kat lab block 15, manual dan computer nyer […]

BACA LAGI: ni dari Tn Hj Md Noor Rosli

October 15, 2010

2

ni plak msg yg aku dapat, kat email, act semalam da, tp smlm da letih da..da la kene ngn tiau ngn sv pasal G&G nyer part utk FDP, tp takpe, aku redha jer, SV aku dpt phD utk geology, aku amek beberapa subjek jer…so mmg patut kene tiau…   tu citer lain, baca kat bawah […]

lambert?Hari ni

October 14, 2010

0

hari ini 14 Okt, dan hari ini juga di jadualkan konsert Adam Lambert Glam Nation Tour Live in Malaysia 2010 (live tu…~) Bagi aku takde masalah kalau sapa-sapa nak buat persembahan, buatlah, menyanyilah puas-puas, dah tu anak tekak kamu, kamu buat la apa kamu suka, at the end the Almighty will judge on whatever you’ve […]

Hukum Qisas? by Ust Din

October 11, 2010

0

hari ni rasa nak post something, tp malas nak berfikir apa yang nak di tulis sebab sekarang ni saya tgh allocate hampir keseluruhan dari bahagian otak saya utk di perah bagi menyetelkan FYP ngn FDP.. apa itu FYP? apa itu FDP? nanti la saya crita…cuma saya ada sesuatu yang menarik utk di kongsi bersama, ni […]

Masih ada yang bijak di Kelantan

August 23, 2010

0

Di sini, Dinar dan Dirham: Di sana, dengki dan dendam Nik Abdul Aziz Nik Mat Kadang-kadang tingkah laku pemimpin Umno ini sangat mudah untuk dijangka. Apa saja yang baik datang dari Kelantan, itulah yang akan dibangkang habis-habisan oleh Umno. Sebut saja apa jua perkara yang datang dari Kelantan, berduyun-duyunlah pemimpin Umno ‘menunjuk cerdik’ memberi komen. […]