Browsing All Posts filed under »Politic and Current Issues«

Isu Nasionalisme: Tuan Guru Nik Abdul Aziz menjawab Tun Mahathir

February 3, 2011

0

Tempoh hari, di media massa telah kecoh satu isu bila mana Tun Mahathir mengatakan bahawa Tuan Guru Nik Abdul Aziz (Mursyidul Am PAS) dan Datuk Seri Anwar Ibrahim (Ketua Umum PKR) adalah merupakan punca perpecahan kaum melayu sekarang. Tun Mahathir juga menyarankan agar di ‘ketuk’ kepala Tuan Guru Nik Abdul Aziz dan Datuk Seri Anwar […]

Analisis Ringkas Taktik BN

January 29, 2011

0

Ni memang analisis ringkas, tak sempat nak catat analisis lengkap atau separa lengkap dek kesibukan kerja-kerja di sini   PRK Tenang: BN banyak menyerang peribadi Cikgu Mala, tapi tak mampu melawan kerana Cikgu Mala tiada masalah apa pun, sebaliknya tohmahan dari UMNO dan sekutunya kembali memakan diri mereka sendiri, umpama meludah ke langit, akhirnya jatuh […]

PRK Tenang: Cikgu Mala (PAS) vs Tok Ai (UMNO)

January 28, 2011

0

Worth to read… mStar: Adakah anda mempunyai blog atau akaun laman web sosial seperti Facebook? Tok Ai: Saya tidak mempunyai blog, tetapi saya mempunyai akaun Facebook untuk berhubung dengan rakan-rakan saya sejak enam bulan yang lalu. Cikgu Mala: Saya ada laman blog dan akaun Facebook. Saya akan menghabiskan masa sekurang-kurangnya setengah jam untuk mengemaskini medium […]

Cikgu Mala yang Tenang

January 26, 2011

0

      dan last sekali….     (credit to wargamarhaen for all the pic)    

Video Cikgu Mala…Jeng3…

January 26, 2011

0

 

Kawan BN yang bernama BU

January 25, 2011

0

Sekarang ni tengah layan satu drama negeri sembilan di Tv2. Much more better than the Tv9’s drama. Teringat pula sorang rakan dari N9 yang kini sedang berehat setelah penat melunaskan tugasnya di KL sebagai Civil Engineer. Sebut pasal drama, aku nak cerita satu benda pasal TV. Tadi lepas solat maghrib, aku gi teman kawan aku […]

Tenang Tenang Aja…

January 25, 2011

0

First sekali aku nak kata wordpress pada masa ini agak menyusahkan aku, maklumlah dah lama tak ber blog… kali ni nak sentuh isu tenang   Bila melihat pelbagai serangan dan tohmahan yang di lancarkan oleh pihak BN dan konco-konconya, nyata ia memberikan kerosakan kepada BN itu sendiri. Sebagai contoh isu salam yang di uar-uarkan oleh […]