Browsing All Posts filed under »Santai«

lambert?Hari ni

October 14, 2010

0

hari ini 14 Okt, dan hari ini juga di jadualkan konsert Adam Lambert Glam Nation Tour Live in Malaysia 2010 (live tu…~) Bagi aku takde masalah kalau sapa-sapa nak buat persembahan, buatlah, menyanyilah puas-puas, dah tu anak tekak kamu, kamu buat la apa kamu suka, at the end the Almighty will judge on whatever you’ve […]

BACA LAGI BUDAK UTP; kali ni dari anep plak…

October 13, 2010

2

kali ni dari ex pres aku plak…   layan~   Assalamualaikum wbt. / Salam Sejahtera, Merujuk kepada email dibawah. Warga UTP sedia maklum bahawa kita dikejutkan dengan rencana dari UTUSAN (10 Oktober 2010) mengenai Kreativiti Menipu, Tronoh jadi Toronto. Saya yakin dan percaya warga UTP sekalian tentu sekali tidak berpuas hati dengan keadaan yang berlaku. […]

Hukum Qisas? by Ust Din

October 11, 2010

0

hari ni rasa nak post something, tp malas nak berfikir apa yang nak di tulis sebab sekarang ni saya tgh allocate hampir keseluruhan dari bahagian otak saya utk di perah bagi menyetelkan FYP ngn FDP.. apa itu FYP? apa itu FDP? nanti la saya crita…cuma saya ada sesuatu yang menarik utk di kongsi bersama, ni […]

Me’Logging’ Ramadhan

August 15, 2010

0

“You need to read and interpret the log first, and then try to come out with the type of lithology like this…..” Oh bagusnya baguslah sangat, bertambah lagi task kami untuk FDP kali ini. FDP, salah satu dari subjek pelajar tahun akhir bagi kejuruteraan petroleum. Kalau pelajar Kejuruteraan Kimia ada FYDP, kami pula ada FDP. […]

Nasi Ayam, Awek dan Kahwin?

August 10, 2010

0

Koff..Koff… Kalau diimbas kembali komik Dragon Ball Z yang begitu popular di kalangan kanak-kanak satu ketika dahulu, koff…koff… adalah bunyi batuk bagi karakter-karakter di dalam Manga Dragon Ball Z itu, yang telah diterjemahkan ke dalam bahasa melayu. Batuk, ada pelbagai sebab, mungkin di sebabkan penyakit batuk, cuaca yang panas atau mungkin disebabkan oleh alahan, contohnya […]

Hari Guru

May 15, 2010

0

Selamat Hari Guru (saja nak wish in advance) Ucapan selamat ini di tujukan khas buat semua guru2 yang pernah mengajar saya secara langsung mahupun tidak langsung, termasuk pensyarah dan tutor/GA/lab Technician, SV kat PETRONAS Carigali, SV kat FMC Technologies Wellhead Equip., dan banyak lagi yang tak mampu nak di senaraikan… berikut adalah senarai tempat guru/cikgu […]

Kes Judi Malaysia dan kaitannya dengan kisah semut

May 15, 2010

3

Sudah lebih kurang sejam saya duduk di depan PC, selepas membuat sedikit ulang kaji untuk subjek Engineers in Society. Bila di buka email, ada satu email, dari kawan saya berkenaan dengan kisah semut, cerita ini sangat menarik, yang saya rasa pengajaran yang terdpat dalam cerita tersebut sangat jelas. Namun cerita ini adalah berkisar dengan dosa […]