Browsing All Posts filed under »Social«

PRK: Gula-gula di Galas dan Batu Sapi?

October 26, 2010

5

Makan tengahari bersama-sama dengan sahabat-sahabat sekelas merupakan salah satu dari aktiviti yang sangat menyeronokkan, lebih-lebih lagi setelah habis kelas. Banyak perkara yang boleh dibincangkan, dikongsi, dan banyak lagi. Dari sekecil-kecil perkara seperti lauk pauk hingga sebesar-besar perkara seperti isu keagamaan dan nasional. “Jul, ko udah mbaca berita ari ani ka? meliat ko pasal wifi di […]

Lawak lucah?

October 24, 2010

3

    Nasi Lemak. Jika dilihat sekali imbas, tiada apa yang menarik pada nasi lemak. Ianya tidak lain hanya dikenali sebagai salah satu dari makanan tradisi sarapan pagi, yang kebiasaanya terdiri dari nasi yang berlemak, sedikit sambal ikan bilis, beberapa hiris timun dan setengah biji telur ayam. Untuk versi special pula ada tambahan seketul ayam. […]

Ulama Muda menyebelahi DS Rosmah berkenaan dengan IFF?

October 23, 2010

4

Post saya yg terdahulu adalah berkenaan dengan IFF (Islami Fashion Festival) yang mencetuskan kontroversi serta mengguris hati umat Islam (yang betul2 Islam). Umum kita ketahui yang Datin Seri Rosmah Mansor (DS Rosmah) merupakan penaung bagi festival tersebut. Walaupun pada namanya tertera perkataan ISLAMIC namun bagi saya ianya tidak lebih dari label semata-mata, jika dilihat pada […]

Malaysia ku Negara Islam…konon-kononnya…

October 20, 2010

2

Baru balik dari solat asar…   sebelum solat asar, aku menghadiri majlis dean’s list award utk program PE…sempat minum 2 cawan air teh susu ke air milo (aku mcm tak dapat membezakan)..   sebelum majlis tu pulak, aku dengan rakan2 aku berhempas pulas buat well test design kat lab block 15, manual dan computer nyer […]

lambert?Hari ni

October 14, 2010

0

hari ini 14 Okt, dan hari ini juga di jadualkan konsert Adam Lambert Glam Nation Tour Live in Malaysia 2010 (live tu…~) Bagi aku takde masalah kalau sapa-sapa nak buat persembahan, buatlah, menyanyilah puas-puas, dah tu anak tekak kamu, kamu buat la apa kamu suka, at the end the Almighty will judge on whatever you’ve […]

BACA LAGI BUDAK UTP; kali ni dari anep plak…

October 13, 2010

2

kali ni dari ex pres aku plak…   layan~   Assalamualaikum wbt. / Salam Sejahtera, Merujuk kepada email dibawah. Warga UTP sedia maklum bahawa kita dikejutkan dengan rencana dari UTUSAN (10 Oktober 2010) mengenai Kreativiti Menipu, Tronoh jadi Toronto. Saya yakin dan percaya warga UTP sekalian tentu sekali tidak berpuas hati dengan keadaan yang berlaku. […]

Doa Untuk Orang Bukan Muslim: Hukum Berubah Mengikut PARTI??

August 25, 2010

1

Kebelakangan ini kecoh satu Malaysia (kot) berkenaan dengan hal mendoakan YAB Lim Guan Eng (KM Pulau Pinang) di dalam khutbah Jumaat. Media-media pro kerajaan mula menjadikan isu ini antara faktor yang boleh menghangatkan media-media mereka, seolah-olah mereka telah menemui ‘peluru-peluru’ yang besar dalam misi peperangan siber antara media pro pakatan rakyat dan pro kerajaan (sebut […]